1 Gram Goud Sparen

1 gram goud sparen is heel aantrekkelijk voor mensen die nog weinig ervaring hebben met het sparen van goud, maar dit wel graag een keer willen proberen. 1 gram goud sparen is namelijk relatief kleinschalig, terwijl het aan de andere kant wel een hoop geld op kan leveren wanneer de goudkoers zich voorlopig nog even in de juiste richting blijft ontwikkelen en een groot aantal deskundigen denkt dat dit het geval zal zijn. 1 gram goud sparen is daarbij heel gemakkelijk, waardoor het niet nodig is allerlei ingewikkelde constructies te leren kennen. Dit komt onder andere door het feit dat een goud spaarplan eigenlijk hetzelfde werkt als een regulier spaarplan. Het enige verschil is dat mensen die 1 gram goud sparen natuurlijk de beschikking krijgen over goud, in plaats van euro’s of dollars. Zo kunnen ze gemakkelijk profiteren van het feit dat de inflatie bijvoorbeeld geen kans zal krijgen om het kapitaal aan te tasten. Met name wanneer het economisch iets minder gaat loopt deze vaak snel op. 1 gram goud sparen is in dat geval heel aantrekkelijk, aangezien de mensen met een reguliere spaarrekening als gevolg van de inflatie geld zullen verliezen. Zelfs wanneer de goudkoers stabiel blijft kan men op die manier dus relatief gezien geld verdienen, zonder dat het nodig is om naar het geld om te kijken. 1 gram goud sparen is onder andere om die reden heel goed geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een hoop zekerheid. Dit is sowieso iets waarvoor het goud al sinds jaar en dag uitstekend geschikt is en dan ook door velen voor wordt gebruikt. Mensen die 1 gram goud sparen nemen daarbij eigenlijk maar heel weinig risico. Natuurlijk is het nodig om een bepaald bedrag te investeren, maar dit betekent alleen dat men het tijdelijk om zal zetten in goud. Alleen het rendement of het verlies is wat er daadwerkelijk verdiend of verloren wordt, aangezien men de inleg verder natuurlijk gewoon weer terug kan krijgen. Het rendement is bij mensen die 1 gram goud sparen kleiner dan bij de mensen die grotere hoeveelheden sparen, maar vaak nog altijd groter dan bij mensen die gebruik maken van een reguliere spaarrekening. Aangezien de inflatie daarnaast geen kans heeft wordt er gemakkelijk geld verdiend. 1 gram goud sparen is daarbij heel aantrekkelijk vanwege de relatief lage kosten die dit met zich meebrengt. Het gaat hier om de kosten in vergelijking tot die van de mensen die zelf 1 gram goud willen kopen en daarbij geen gebruik maken van een goud spaarplan. Tenslotte kunnen mensen die 1 gram goud sparen dit op den duur natuurlijk uitbreiden. Dit kan bijvoorbeeld verstandig zijn wanneer ze de beschikking hebben gekregen over meer geld, of meer ervaring hebben en nu het volledige beschikbare kapitaal in willen gaan zetten om meer rendement te maken.

1 gram goud sparen: weinig risico

1 gram goud sparen is allereerst dus heel aantrekkelijk vanwege het feit dat men over het algemeen maar weinig risico loopt. Dit komt allereerst door het feit dat het goud van zichzelf al een zeer stabiele investering is. Dit kan men onder andere terugzien in het feit dat men sinds jaar en dag gebruik maakt van het goud wanneer het economisch wat instabieler wordt. Mensen die 1 gram goud sparen doen daarmee eigenlijk hetzelfde als de grotere investeerders die op zoek zijn naar zekerheid en om die reden bijvoorbeeld hun aandelen en opties verkopen en voor het goud kiezen. 1 gram goud sparen is daarnaast natuurlijk een zeer klein spaarplan, waardoor men ook weinig risico loopt met betrekking tot de eventuele verliezen die er gemaakt zouden kunnen worden. Pas wanneer de goudprijs helemaal in zou storten zou men een hoop geld verliezen; tot die tijd kan men heel veilig kennismaken met de mogelijkheden van het goud. 1 gram goud sparen is om onder andere die reden dan ook zo uitstekend geschikt voor mensen die weinig ervaring hebben met het doen van een belegging, maar dit aan de andere kant wel graag willen leren en daarbij willen beginnen met het kopen van goud.

1 gram goud sparen: rendement

1 gram goud sparen biedt aan de andere kant wel een mooi rendement. Natuurlijk gaat het hier nog niet direct om de meest hoge bedragen, maar wanneer men het percentueel bekijkt kan er vaak toch een hoop geld verdiend worden. Zeker wanneer de goudkoers zich positief blijft ontwikkelen zullen de mensen die 1 gram goud sparen hier gemakkelijk geld mee kunnen verdienen en kunnen ze dus rekenen op een leuk extraatje. Uiteraard komt dit rendement pas beschikbaar wanneer men het goud uiteindelijk zal verkopen en op die manier het geld in handen krijgt; tot die tijd is het een virtueel rendement.

1 gram goud sparen: relatief lage kosten

Mensen die 1 gram goud sparen kunnen daarbij profiteren van de relatief lage kosten die het met zich meebrengt. Anders dan wanneer men zelf een kleine hoeveelheid goud aan wil kopen is men namelijk met een hele groep en kan er op die manier voor een leuke korting worden gezorgd. De mensen die 1 gram goud sparen betalen natuurlijk een klein bedrag aan de aanbieder van het spaarplan, maar zijn op die manier vaak nog altijd goedkoper uit dan de mensen die zelf goud aan willen kopen en daarbij kiezen voor een kleine hoeveelheid om nog weinig risico te lopen.

1 gram goud sparen: uitbreiden

Mensen die 1 gram goud sparen kunnen bovendien natuurlijk altijd uit gaan breiden. Als gezegd zijn de kleinste spaarplannen vooral aantrekkelijk voor mensen die hier gewoon eens kennis mee willen maken en op die manier zelf willen ervaren hoe het is om goud te kopen. Zeker wij Nederlanders houden ervan om eerst eens kennis te maken met de mogelijkheden, voordat we daar ons geld ook daadwerkelijk in gaan steken en een mooi rendement kunnen gaan maken. Wanneer de mensen die 1 gram goud sparen voldoende ervaring hebben opgedaan kiezen ze er dan ook vaak voor om meer te gaan sparen en op die manier een mooier rendement te gaan maken.